KOCAELİ / KARTEPE - Şehit Piyade Üsteğmen Murat Hasırcıoğlu Ortaokulu

Çuf Çuf Masal Treni e Twinning Projesi

18-12-2021

Okulumuz anasınıfı öğretmenlerinden Serap ŞAHİN'in Bursa Ş.J.E.Bahadır Aydın Ortaokulu anasınıfı öğretmeni Hülya GÜNER DURSUN'la kuruculuğunu üstlendiği "Çuf Çuf Masal Treni" adlı eTwinning projesini farklı okul ve şehirlerde görev yapan 10 okul öncesi öğretmeni yürütmektedir.
                 Proje hakkında öğretmenimiz şunları dile getirdi: " Çocukların kültürlerini, değerlerini öğrenirken, masalları tanıması, masalları sanat ,  müzik, drama, teknolojiyi kullanarak, doğal malzemelerle somutlaştırarak öğrenmeleri amacımızdır.Çocukların kendilerini ve çevrelerini daha iyi tanımalarını sağlamak, dil gelişimlerini desteklemek, zengin kelime dağarcığı oluşturmak  da yine amaçlarımız arasındadır. Öğrenciler masallar ve masal kahramanları ile ilgili neler biliyor ile ilgili ön test ve son testler hazırlanarak öğrencilere anket olarak oylatılacaktır. Web 2 araçlarını kullanarak masallarla ilgili oyunlar üretilecek, oyun e book u oluşturulacaktır. Uzaktan eğitim araçları ile farklı il, ilçe ve okullardan öğrenciler masal anlatma etkinliğinde buluşacaklar. Öğrenciler yeni masallar ve masal kahramanları ile tanışacak ve farklı kültürleri masallar ile tanıyacaklar.

Öğretmenimize ve öğrencilerimize yeni projelerinde başarılar diliyoruz.

18-12-2021

Yayın: 18.12.2021 - Güncelleme: 18.12.2021 23:23 - Görüntülenme: 248